A katedrális és a bazár - könyv a Linuxról

A katedrális és a bazár - könyv a Linuxról és a nyílt forráskódú programokról
A katedrális és a bazár - könyv a Linuxról és a nyílt forráskódú programokról
Elgondolkodtató alapmű a nyílt forráskódú rendszerek létjogosultságáról. A katedrális és a bazár minden Linux kedvelő polcán megtalálható.
2 800 Ft2 240 Ft

Értékelés:

Értékelések száma: 3.
Cikkszám:
9789639301795
Szállítási súly: 
0.1 kg
Szállítási idő: 
Szállítás 1 héten belül

A katedrális és a bazár - ez a könyv minden Linux kedvelő polcán megtalálható.

Nyílt forrás - a versenyképesség kulcsa az Internet korában. A katedrális és a bazár kötelező olvasmány mindenkinek, akit érdekel a számítógépipar jövője vagy az információs társadalom áramlatai. Eric Raymondnak ez az elgondolkodtató kiáltványa a nyílt forrás forradalmáról, nagyban elősegítette, hogy a programzók közti együttműködésnek ez a formája bekerüljön a szoftverfejlesztés fő áramába.

Ahogy egyre több vállalat dönt az olyan megoldások alkalmazása mellett, mint a Linux, az Apache vagy a Perl, úgy válik egyre nyilvánvalóbbá a nyílt forrás versenyképessége. Eric S. Raymond résztvevője, megfigyelője és elemzője az internetes hackerkultúrának. Kutatásai nagyban segítettek megérteni, miért bizonyult olyan hatékonynak a Linux és az Internet fejlődése során a decentralizált, nyílt fejlesztési modell.

Saját fejlesztései között ott találjuk az Internet egyik legszélesebb körben használt elektronikus levéltovábbító programját, honlapja pedig rengeteg információval szolgál a nyílt forrású programokról (http://www.tuxedo.org/~esr).

Szerző: Eric S. Raymond
Kiadó: Kiskapu Kft.
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 243
ISBN: 9789639301795

Ezeket is ajánljuk neked

Tuxos CD tartó, 24 CD/DVD részére
3 490 Ft
2 990 Ft
Linuxos nyakkendőtű arany színben
1 900 Ft

Fedezz fel még több kütyüt